Danzig Alte Sternwarte. - Fischer, Walther (Danzig : Verlag: Ostdeutsche Kunstverlags-Anstalt Walther Fischer, 1908)
Przedstawia Dom Przyrodników wraz z obserwatorium astronomicznym w wieży oraz fragment Długiego Pobrzeża, ok. 1908 r.
Data na awersie.
Nr serii: 35.
Fot. Gd.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe