Haec vultus constans Schweikeri Consulis umbra - Bensheimer, Johann (ok. 1650-ok. 1700); Boy, Adolf (1612-ok. 1682) ([Gdańsk], 1668)
Przedstawia portret w półpostaci rajcy Christiana Schweikera (1607-1667).
U dołu w polu kompozycji tytuł oraz sygnatury autora, autora wzoru i data: A. Boy delineavit, J. Bensheimer sculpebat 1668.
Miejsce powstania według działalności autorów i portretowanego.
Keywords: Portrety -- Polska -- 17 w; Grafika -- Polska -- 17 w