[Afisz. Incipit] Zgodnie z Uchwałą Nr 61 Prezydium Rządu z dnia 20 września 1954 r. ... prowadzony będzie rynkowy skup zboża ... w powiązaniu ze sprzedażą atrakcyjnych artykułów przemysłowych. ([wydawca nieznany], 1954)
Afisz informujący o skupie.