Das Krahntor mit der langen Brücke zu Danzig E. Meyerheim. - Meyerheim, Friedrich Eduard (1808-1879) (Gerhard'sche Offizin, 1832)
Przedstawia widok na Motławę i Długie Pobrzeże z Żurawiem w Gdańsku, widziane z wyspy Ołowianka.