Ex Libris Andrzej Kempa / Eugen Schmidt. - Schmidt, Eugen (1910-1975) (1973)
Klęcząca na książce półnaga kobieta, obok róża i ptaszek. U dołu napis: Ex Libris Andrzej Kempa. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.