Ex Libris Janusza Szymańskiego : Le soleil luit pour tout le monde / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1976)
Siedząca dziewczyna z otwartą książką na kolanach, od góry wzdłuż lewej krawędzi napisy: Ex Libris Janusza Szymańskiego Le Soleil Luit Pour Tout Le Monde, u dołu data 1976. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.