Brodbänkengasse No 9 und Kirschnergasse [...] Gottheil & Sohn. (Gottheil & Sohn, 1865)
Róg kamienicy przy ul. Chlebnickiej 9. Widoczna ul. Kramarska. Na okiennicach od ul. Chlebnickiej widnieje szyld "Optisches, Mathematisches, physikalisches Magazin", ok. 1870 r.