Trynitarna refleksja św. Augustyna / Goulven Madec ; tł. Lucjan Balter. - Madec, Goulven (1930-2008)
1. Problematyka: czy Augustyn był platończykiem? 2. Wyznanie wiary. 3. Rozumienie wiary w "De Trinitate". 4. Wypracowanie formuły trynitarnej. 5. Duch obrazem Trójcy. 6. Exercitatio animi - "ćwiczenie duszy".