Trynitarna refleksja św. Augustyna - Madec, Goulven (1930-2008); Balter, Lucjan (1936-2010) (2000)
1. Problematyka: czy Augustyn był platończykiem? 2. Wyznanie wiary. 3. Rozumienie wiary w "De Trinitate". 4. Wypracowanie formuły trynitarnej. 5. Duch obrazem Trójcy. 6. Exercitatio animi - "ćwiczenie duszy".
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Augustyn -- (święty ; -- 354-430).; 301-400; 401-500; Teologia trynitarna; Artykuł z pracy zbiorowej