Ex Libris Ignacego Mosia / CKe. - Kelma, Czesław (1912-1980) (1974)
Leżąca książka, obok gałązka wawrzynu i gęsie pióro, powyżej w owalnej ramie portret Henryka Sienkiewicza. Napis: Ex Libris Ignacego Mosia. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.