[Afisz teatralny. Incipit] Z okazji Święta Pracy : Tu mówi Tajmyr - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Wybrzeże, 1949)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu 1.05.1949 r. Teatr Wielki w Gdańsku, ul. Rokossowskiego 15. Reżyseria: Halina Gallowa.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); 1901-2000; 1945-1989; Święto Pracy -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisz teatralny; Afisze -- 1945-1990.