[Afisz. Incipit] Rolnicy! Uchwałą z dnia 14 lutego 1953 r. Prezydium Rządu postanowiło ... prowadzić w roku bieżącym planową Akcję Osiedleńczą Na Ziemiach Odzyskanych ... ([wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o możliwości osiedlania się w województwie gdańskim w powiatach: gdańskim, lęborskim, sztumskim, elbląskim, kwidzyńskim i malborskim.