Danzig. Ansicht vom Walle - Mann, Conrad Anton (18..-18..).; Kanter, Constantin Gustav (1809-1866). (Kwidzyn : Lith. Inst. v. C.G. Kanter in Marienwerder, 1850)
Przedstawia widok na Stare Miasto w Gdańsku z wałów zachodnich.
Po lewej pod ramką kompozycji: "N. d. Natur gez. u. lith. v. C.A. Mann"; po prawej: "Lith. Inst. v. C.G. Kanter in Marienwerder"; poniżej pośrodku: "Danzig / Ansicht vom Walle".
Dat. na podst. działalności aut.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014