"Nikt nie zna Ojca, tylko Syn, i ten, komu Syn zechce objawić" (Mt 11, 27) / Antoni J. Nowak. - Nowak, Antoni Jozafat (1935-2013)
1. Bóg jest. - religia. - filozofia. - kultura. - psychologia. 2. Bóg - Ojciec Jezusa Chrystusa. 3. Kościół święty zna Syna. - Słowo Wcielone. - Ciało eucharystyczne. 4. Kościół święty zna Boga Ojca. - Ojciec - Miłość. - Ojciec bogaty w miłosierdzie. - Ojciec zatroskany o człowieka. - Ojciec czasów.