[Afisz teatralny] Młoda gwardia : Dramat w 4 aktach (10 odsłonach) Aleksandra Fadiejewa / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Afisz teatralny informujący o premierze 12.12.1949 r. Teatr Wielki w Gdańsku. Inscenizacja i reżyseria: Bronisław Kassowski, dekoracje: Roman Bubiec, kierownictwo literackie: Malwina Szczepkowska.