Ex Libris H. Arrak A. K. - Kalašnikov, Anatolij Ivanovič (1930-2007) (1967)
Przedstawia na zgeometryzownym wzniesieniu stylizowane budowle: zamek, kościół, budka strażnicza. U dołu napis: Ex Libris H. Arrak. Sygn. aut. w obrębie kompoz.