Ex Libris Hans Bramberger - Goltz, Alexander Demetrius (1857-1944).; Bramberger, Johann ([S. l.], 1899)
W podwójnej ramce siedzący w fotelu, przy oknie, starszy mężczyzna z książką na kolanach, obok niego siedzi chłopiec, przez okno widać wieże katedry. Nad ich głowami prostokąt z gęsim piórem i napisem: Ex Libris Hans Bramberger. Pod ramką ryte nazwisko aut. i data: AD Goltz 99. Całość otoczona pnącymi się gałązkami róży.