Ex libris Malvinae de Hasslinger-Haan F. Hasslinger. - Hasslinger, Felix von (1900)
W potrójnej ramce okrąg wpisany w kwadrat, w którym znajduje się kogut zwrócony w prawo, a za nim na wstędze napis: Primus sum, qui Deum laudat. Po bokach koła cyfry tworzące datę: 1900. U góry w prostokątnej ramce napis: Ex libris, u dołu w takiej samej ramce napis: Malvinae de Hasslinger-Haan. Sygn. aut. u dołu w obrębie kompoz. F. v. Hasslinger fec.