D. Johannes Maukisch Gymnasii Gedanensis Rector et S. Theologiae Profesor, publicus necnon as S.S. Trinitatis ibidem Pastor / C. Romstedt. - Romstet, Christian (1640-1721) (1669)
Przedstawia portret w półpostaci, w obramieniu ornamentalnym Johannesa Maukischa (16617-1669), rektora Gimnazjum Akademickiego w Gdańsku i pastora kościoła św. Trójcy.