D. Johannes Maukisch Gymnasii Gedanensis Rector et S. Theologiae Profesor, publicus necnon as S.S. Trinitatis ibidem Pastor - Romstet, Christian (1640-1721).; Tchiel, Michael (16..-1722). ([Niemcy], 1669)
Przedstawia portret w półpostaci, w obramieniu ornamentalnym Johannesa Maukischa (16617-1669), rektora Gimnazjum Akademickiego w Gdańsku i pastora kościoła św. Trójcy.
U góry w polu kompozycji tytuł: D. Johannes Maukisch Gymnasii Gedanensis Rector et S. Theologiae Profesor, publicus necnon as S.S. Trinitatis ibidem Pastor.
U dołu w polu kompozycji inskrypcja pamiątkowa: Natus d. 14 Augusti Anno 1617 ari incisus 1668. Mortuus Ao 1669 d. 8 Juny.
U dołu w narożnikach sygnatury autora i autora pierwowzoru: M. Thiel pinxit, C. Romstedt sculp.
Data powstania na podstawie inskrypcji na dokumencie i biografii portretowanego.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w; Grafika portretowa -- 17 w