Rzemieślnik czy artysta? : Oswald von Wolkenstein a świat średniowiecznych twórców / Joanna Godlewicz-Adamiec. - Godlewicz-Adamiec, Joanna (1970- ).
Znajomość obiektywnych reguł, a innowacyjność Oswalda von Wolkenstein, sztuka jako wyraz pokory, a świadomość własnej wartości Oswalda von Wolkenstein, sztuka jako schemat, a prywatność w twórczości Oswalda von Wolkenstein.