Rzemieślnik czy artysta? : Oswald von Wolkenstein a świat średniowiecznych twórców - Godlewicz-Adamiec, Joanna (1970- ). (2019)
Znajomość obiektywnych reguł, a innowacyjność Oswalda von Wolkenstein, sztuka jako wyraz pokory, a świadomość własnej wartości Oswalda von Wolkenstein, sztuka jako schemat, a prywatność w twórczości Oswalda von Wolkenstein.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 29-32.
Streszczenie angielskie i niemieckie.