Kalendarz Wolnego Miasta Krakowa : na rok ... - Czech, Józef (1806-1876).; Koch, Rudolf Bogumił (1771-po 1854). (Kraków : nakładem Józefa Czecha, 1833)
Liczby wrotów kalendarskich i ruchome święta, jak również kalendarz żydowski.
Tyt. okł.
Od R.5 (1836) prowadzony katalog dzieł księgarni Józefa Czecha.
Estr. XIX
Zaw.: "wiele ciekawych i każdemu stanowi, a mianowicie rolniczemu, pożytecznych wiadomości": wykaz przychodu i odchodu poczt, wiadomości gospodarskie i domowe, powiastki dziejowe.
Dostępne również w formie elektronicznej.
Powstał z połączenia: "Nowy Kalendarz Krakowski" i "Kalendarz Polski, Ruski i Astronomiczno-Gospodarski".
Keywords: Kalendarze -- Polska -- 19 w