Medal. Komandor Por. Jan Grudziński, ORP ,,ORZEŁ". - Kotyłło, Zbigniew (1953- ). ([Mennica Państwowa], 1990)
Medal. Awers: Popiersie, w perełkowym otoku napis: Komandor Por. Jan Grudziński 1907-1940. Rewers: Okręt na wzburzonym morzu, u dołu pod kreską: 1990 WTO. W perełkowym otoku napis: ORP "Orzeł" 2 lutego 1939-8 czerwca 1940.