Johann Wolfgang Goethe - Współwinni : Komedia wierszem w 3 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1955)
Program teatralny premiery 8.09.1955 r. Reżyser: Józef Maśliński, asystent reżysera: Zbigniew Łobodziński, scenograf: Roman Bubiec, kierownik literacki: Sylwia Janowicz.