Książka Krzysi Linowskiej / Stanisław Mękicki. - Mękicki, Stanisław (1924-2016) (1943)
Małpa grająca na mandolinie, u góry półksiężyc i gwiazdy, niżej kamienica i latarnia. Napis: Książka Krzysi Linowskiej, sygnatura artysty: SM w obrębie kompozycji.