Ex Libris I. Trojanowskiej / Leon Staniszewski. - Staniszewski, Leon (1904-1979) ([wydawca nieznany], 1979)
W owalu łódź wikingów z gryfem na żaglu obok napis: Ex Libris, u góry półkoliście: I. Trojanowskiej. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.