I. U. Niemcewicz Sekretarz Stanu, Prezes Towarzystwa przyjaciół nauk. - Mielcarzewicz, Teofil (1807-1879).; Simon, Karol Antoni ( -1841).; Brodowski, Antoni (1784-1832). (Poznań i Berlin Poznań i Berlin w Litografii K.A. Simona, 1829)
Przedstawia J.I. Niemcewicza, popiersie 3/4 w prawo, głowa na wprost.
Pod kompozycją po prawej informacja o autorze.
Pod kompozycją tytuł.
Poniżej informacja o wydawcy.
Data na podstawie bibliografii.
Katalog portretów osobistosci polskich i obcych w Polsce działających, t. 3, L-O
Keywords: Niemcewicz, Julian Ursyn -- (1758-1841); Pisarze polscy; Grafika polska; Litografia