Ksÿegozbÿor uÿelkopolskÿ Janiny i Feliksa Wagnerów / [Antoni Gołębniak]. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) (1962)
Na tle mapy Wielkopolski z zaznaczonymi grodami, kościołami i miejscami bitew kapliczka z Chrystusem Frasobliwym, w głebi wiatrak, u dołu dwie tarcze herbowe jedna z Orłem u góry nad tarczą korona, druga z głową ukoronowanego tura. Napis u góry: ksÿegozbÿor uÿelkopolskÿ, u dołu: Janiny i Feliksa Wagnerów. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.