Ksÿegozbÿor uÿelkopolskÿ Janiny i Feliksa Wagnerów - Gołębniak, Antoni (1917-1988).; Wagner, Feliks (1907-1992).; Wagner, Janina (1962)
Na tle mapy Wielkopolski z zaznaczonymi grodami, kościołami i miejscami bitew kapliczka z Chrystusem Frasobliwym, w głebi wiatrak, u dołu dwie tarcze herbowe jedna z Orłem u góry nad tarczą korona, druga z głową ukoronowanego tura. Napis u góry: ksÿegozbÿor uÿelkopolskÿ, u dołu: Janiny i Feliksa Wagnerów. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Druk w kolorze granatowo białym.
Nazwisko artysty na podstawie sygnatury artysty, data według bibliografii.
Strona Ekslibris polski, dostęp 10.10.2019
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.