Ex Libris Haliny Rolicz / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1957)
Przedstawia gałązkę mikołajka nadmorskiego, w głębi wydma i żaglówka na wodzie, u dołu napis: Ex Libris Haliny Rolicz. Sygnatura artysty SR i numer dzieła 4 w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.