Danzig : Partie in der Frauengasse. - Charles Lehmann Kunst-Anstalt (Berlin). ([Berlin] : Ch. L. i. B., 1905)
Przedstawia zachodnią pierzeję ulicy Mariackiej w kierunku kościoła Mariackiego, około 1915 roku.
Tytuł na stronie z ilustracją, akronim wydawcy na stronie adresowej, data według działalności wydawcy i stempla pocztowego na stronie adresowej.
Keywords: Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe