[Omdlenie] / G. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia omdlałego mężczyznę siedzącego przy stole i podtrzymywanego przez innego, ze strzelbą na plecach. Obok nich stoi trzeci mężczyzna, trzymający w ręku kartkę i patrzący na omdlałego.