[Omdlenie] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia omdlałego mężczyznę siedzącego przy stole i podtrzymywanego przez innego, ze strzelbą na plecach. Obok nich stoi trzeci mężczyzna, trzymający w ręku kartkę i patrzący na omdlałego.
Tytuł nadany według treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
W polu kompozycji w prawym dolnym rogu sygnatura autora: G.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.