Jan Paweł II 16.X.1978 Gaude Mater Polonia. ([Polska] : [wydawca nieznany], 1978)
Medal na pamiątkę wyboru Jana Pawła II na Papieża. Awers: Półpostać Papieża w lewo, trzymającego krzyż, u góry półkolisty napis: Jan Paweł II 16.X.1978. Rewers: Herb papieski, powyżej półkolisty napis: Gaude Mater Polonia.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Keywords: Jan Paweł -- II -- (papież ; -- 1920-2005); 1901-2000; 1945-1989; Medale; PRL; Polska; Obiekty trójwymiarowe