Wysoka Brama. (Gdańsk, 1947)
Przedstawia Bramę Wyżynną w Gdańsku po renowacji ze zniszczeń wojennych, w głębi widoczne zniszczenia wojenne Katowni, 1947 rok.
Tytuł pod zdjęciem odręcznie.
Data na podstawie przedstawienia.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Wieża więzienna w Gdańsku; Brama Wyżynna (Gdańsk); Gdańsk (woj. pomorskie)