[Ansicht der Petershagener Tor-Kasamatte von innerhalb der Staadt gesehen aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia kazamaty w Bramie Oruńskiej (Petershagen Tor), widok od strony miasta, 12. 06. 1927.