[Ansicht der Petershagener Tor-Kasamatte von innerhalb der Staadt gesehen - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia kazamaty w Bramie Oruńskiej (Petershagen Tor), widok od strony miasta, 12. 06. 1927.
Aut. odbitki miejsce wyd. i data wg inwentarza PAN BG; tyt. wg opisu na negatywie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- fotografie