Ex Libris J. W. Suwałów Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1968)
Przedstawia kataryniarza, na katarynce znajduje się wąż. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: J. W. Suwałów. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.