Współczesne kierunki pomocy psychologicznej rodzinom z problemem alkoholowym / Iwona Grzegorzewska. - Grzegorzewska, Iwona (psychologia)
Dzieci w rodzinie z problemem alkoholowym, heterogeniczność populacji dzieci alkoholików a pomoc psychologiczna, ryzyko w rodzinach z problemem alkoholowym, stres życiowy dzieci alkoholików, adaptacja dzieci alkoholików do warunków życiowych, odporność psychiczna dzieci alkoholików, kierunki pomocy dzieciom alkoholików, profilaktyka, interwencja.