Cóż po Żeromskim...? / Janusz Degler. - Degler, Janusz (1938- ).
Recenzja książki: Prometeusz z przepiórką : dramaty Stefana Żeromskiego : od Czarowica do Przełęckiego / Elżbieta Kalemba-Kasprzak. Poznań, 2002.