Kaspar Gottfried Dann - Wedel, Daniel Ludwik (1730-1822). (Gdańsk : Wedelsche Steindruckerei, 1832)
Przedstawia portret gdańskiego lekarza Kaspara Gottfrieda Danna.
U dołu arkusza, centralnie: "Wedelsche Steindruckerei in Danzig"; pod kompozycją, centralnie: "Kaspar Gottfried Dann / Doctor der Medicin und Chirurgie, / geboren zu Margonin den 30.t[en] Decbr. 1770, / gestorben zu Danzig den 2.t[en] Decbr. 1832".
Data na podst. cytowanej bibliogr.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Portrety -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Lekarze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- portrety; Lekarze niemieccy -- Polska -- Gdańsk -- 19 w