Orientacja salutogenetyczna w problematyce zdrowotnej : model Antonovsky'ego - Dolińska-Zygmunt, Grażyna (1952- ). (2001)
Podejście patogenetyczne versus salutogenetyczne w obszarze zdrowia; poczucie koherencji (sense of coherence - SOC) - jego rola w procesie osiągania zdrowia.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustracje.
Bibliografia na stronach 30-31.