Uchodźcy a państwa bałtyckie / Renata Mieńkowska-Norkiene. - Mieńkowska-Norkiene, Renata
Zakres i treść: uwarunkowania stosunku państw bałtyckich do kwestii kryzysu uchodźczego w UE, podejście państw bałtyckich do problemu uchodźców, dynamika nastawienia społeczeństw państw bałtyckich wobec imigracji osób spoza Unii Europejskiej, Litwa, Łotwa, Estonia.