Uchodźcy a państwa bałtyckie - Mieńkowska-Norkiene, Renata (2017)
Zakres i treść: uwarunkowania stosunku państw bałtyckich do kwestii kryzysu uchodźczego w UE, podejście państw bałtyckich do problemu uchodźców, dynamika nastawienia społeczeństw państw bałtyckich wobec imigracji osób spoza Unii Europejskiej, Litwa, Łotwa, Estonia.
Tytuł nagłówkowy.