Der Matthieusche Garten und die zweite Legan [...] - Breysig, Johann Adam (1766-1831) (1820)
Przedstawia obszar rozciągający się od posiadłości kupca gdańskiego Mathy'ego (Matthy'ego) w kierunku Pierwszych Składów. Posiadłość znajdowała się na lewym brzegu Wisły przy Drugich Składach.