"Gdzie Duch Pański - tam wolność" (2 Kor 3, 17) / Walerian Słomka. - Słomka, Walerian (1933- ).
1. Duch Święty wyzwalający z niewoli litery prawa. 2. Duch wyzwalającej prawdy. 3. Duch Święty darem wyzwalającej miłości.