"Gdzie Duch Pański - tam wolność" (2 Kor 3, 17) - Słomka, Walerian (1933- ). (1999)
1. Duch Święty wyzwalający z niewoli litery prawa. 2. Duch wyzwalającej prawdy. 3. Duch Święty darem wyzwalającej miłości.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Wolność; Teologia katolicka; Pneumatologia; Artykuł z pracy zbiorowej