"Wierzę w Jezusa Chrystusa, Syna Bożego Jednorodzonego" - Misiurek, Jerzy Jan (1936-2021). (1998)
1. Wierzyć w Jezusa Chrystusa. 2. Syn Boży Jednorodzony. 3. Kyrios - Pan. 4. Wartości duchowe prawdy o bóstwie Chrystusa.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Chrystologia; Teologia katolicka; Duchowość chrześcijańska; Artykuł z pracy zbiorowej