Das restaurierte Franziskanerkloster in Danzig. ([Gdańsk], 1870)
Przedstawia zespół poklasztorny franciszkanów - siedziba Muzeum Miejskiego w Gdańsku, ujęta od południa, po renowacji 1870 r.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis.
Na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce